Shqipëria ndalon pijet energjike për personat nën 18 vjeç, ja rreziqet që sjellin

319

Shqipëria do të ndalojë tregtimin e pijeve energjike dhe pijeve të gazuara me sheqer të shtuar për personat nën 18 vjeç.

Gjithashtu do të kufizohet edhe reklamimi agresiv për këto produkte.

Ja rreziqet që sjellin:

Pijet energjike, apo me gaz me sheqer të shtuar shkarkojnë dëme sa alkooli. Kombinimi me koktejle shkakton një dëm akoma më të madh në organizimin e fëmijëve. Konsumimi i këtyre pijeve shkakton; probleme në zemër, i bën nervozë, sjell çrregullime, ankth, marramendje, 51% e telefonatave nga urgjenca janë për fëmijët, sjell presion të lartë të gjakut, veçanërisht te moshat e reja, fëmijë dhe adoleshente.

Të njëjtat kërcënime vijnë edhe  nga pijet energjike me sheqer të shtuar, shkaktojnë; obezitet, dëmtime te dhëmbët apo probleme të tjera. 

Po.al