Shqipëria siguron financimin për vaksinën anti-COVID, ja kompania me të cilë firmosur

10

Qeveria shqiptare ka garantuar mbështetjen financiare për sigurimin e vaksinës antiCovid.

Shqipëria është pjesë e mekanizmit Covax që përfshin mbi 80 shtete dhe që do të garantojë aksesin tek vaksina anticovid sapo ajo të jetë e certifikuar, për të mbuluar, sipas protokolleve, 20% të popullatës në fazën e parë.

Kategoritë që do e përfitojnë vaksinën në fazën e parë,  përcaktohen nga një komitet ekspertësh vaksinimi ku vlerësohet por edhe nga sugjerimet e OBSH-së, janë grupet e riskut quhen, personat me sëmundje kronike ku futet mosha e tretë, futet personeli shëndetësor që është në risk apo kategori të tjera risku.