“Shqiponja”, fjala e vitit në Zvicër. Xhaka dhe Shaqiri triumfojnë

150

Gjesti me shqiponjë i futbollistëve shqiptarë të Zvicrës sivjet ka hapur shumë debate dhe ka ngjallur emocione të ndryshme në opinionin zviceran.

Tani një juri nga Shkolla e Lartë e Zürichut për Shkenca Aplikative (ZWAH) ka vendosur që fjala «shqiponjë» (Doppeladler) të zgjidhet si fjala e vitit në Zvicër.

«Në vitin 2018 shqiponja ka qenë e pranishme gjithandej dhe është shfaqur në përditshmërinë e Zvicrës; me debatet mbi të do të merremi edhe një kohë të gjatë», thuhet në një njoftim të Shkollës së Lartë të Zürichut për Shkenca Aplikative.

Fjala e vitit në Zvicër zgjidhet nga viti 2003. Në vitin 2007 përgjegjësinë për të zgjedhur fjalën e vitit e ka marrë departamenti për linguistikë krahasimtare Shkollës së Lartë të Zürichut për Shkenca Aplikative.