Shqiptarja, mjekja e parë e huaj në Asti të Italisë

86

Tregimet me një fund të lumtur nuk ekzistojnë vetëm në libra dhe në imagjinatën e shkrimtarëve, shkruajnë mediat italiane. Jo vetëm në imagjinat, por ka edhe në realitet dhe padyshim ajo është Rozeta Plumbini në të vërtetë.

Rozeta Plumbini, gruaja e parë shqiptare që merr detyrën si mjeke familjeje në Asti të Italisë. E lindur në Shkodër dhe diplomuar për mjekësi, ajo u largua nga vendlindja gjatë vitit 2000 dhe u vendos në qytetin italian të Astit.

Roseta, është aktiviste e komunitetit shqiptar atje, ajo ushtron profesionin e saj dhe është e mirintegruar në shoqërinë e vendit ku jeton.

Mediat italiane e përshkruajnë Roseten si një zonjë e bukur bjonde, Rozeta dhe se ka hap derën e zyrës së mjekut në Corso Casale në një pallto të bardhë, ajo nuk frymëzon frikë, por një ndjenjë të menjëhershme të simpatisë dhe mirëkuptimit, karakteristika që sigurisht kanë ndihmuar për ta bërë atë mjeke dhe kapërcyer të gjitha vështirësitë e hasura dhe që ajo tregon me një buzëqeshje dhe krenari,