Si të pastroni ekranin e TV, laptopit apo celularit tuaj pa i gërvishtur

54

Ekranet petë, qofshin ato të një televizori smart, një laptop apo një celular i gjeneratës së fundit, janë shumë të ndjeshëm ndaj gërvishtjeve dhe thyerjeve gjatë pastrimit.Mbrojtja e tyre varet jo vetëm nga sa shpesh apo si i pastrohen, por edhe nga lloji i produktit që përdorni.

Kjo është arsyeja pse ne ju sugjerojmë një truk shumë efektiv për të pastruar dhe dezinfektuar ekranet elektronike në një mënyrë ekonomike, ekologjike dhe pa gërvishtje.

Për të përgatitur ilaçin, ne do të përdorim përbërës të cilët gjinden lehtë: ujë i distiluar dhe alkool izopropil.

Në një enë të vogël të pajisur me një spërkatës, derdhni dy sasi të barabarta ujë të distiluar dhe alkool izopropil (për shembull, 20 ml alkool dhe 20 ml ujë të distiluar), më pas tundeni mirë që përbërësit të përzihen.

Pastruesi i ekranit është gati! Për të pastruar ekranin e televizorit ose laptopit, ndiqni këto hapa të thjeshtë.

-Fikni televizorin.

-Lagni leckën me pastruesin e sapopërgatitur të bazuar në ujë të distiluar dhe alkool izopropil.
-Fshijeni me leckë të gjithë ekranin e televizorit, gjithmonë nga poshtë lart, por pa ushtruar shumë presion.

-Për të pastruar një ekran celular ose tablet, nuk keni nevojë të fikni pajisjet, por sigurohuni që të aplikoni një sasi më të vogël pastrues. Pastrimi i ekraneve të celularëve dhe tabletave duhet të jetë edhe më i shpeshtë, pasi ato barten dhe janë më të prirura ndaj grumbullimit të baktereve të ndryshme.