Sitet arkeologjike Vlorë, hyrje falas për vizitorët

0
232

Gjatë ditëve festive të këtij muaji, vizitorët do të mund të kenë mundësi të vizitojnë të gjitha monumentet dhe sitet arkeologjike të qytetit të Vlorës.

Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore Vlorë bën të ditur se “përfitojnë hyrje të lirë me tarifë zero, të gjithë vizitorët vendas dhe të huaj, në të gjitha monumentet dhe sitet si Parku Arkeologjik i Amantias, Parku Arkeologjik i Orikut, Parku Arkeologjik i Finiqit, Kalaja e Kaninës, Kalaja e Himarës, Kalaja e Porto Palermos, Kisha e Shën Kollit në Mesopotam dhe Rrënojat e Manastirit të 40 Shenjtorëve në Sarandë”.

Ditët festive të muajit shtator janë:

5 Shtator 2018 – Dita e Shenjtërimit të Nënë Terezës
– 26-27-28-29-30 Shtator 2018 – Ditët Europiane të Trashëgimisë dhe Dita Kombëtare e Trashëgimisë Kulturore.