Sondazhi BBC: Nënë Tereza mes 20 grave më me influencë në botë

187

Revista Historike e BBC-së, ka pyetur lexuesit e saj se cilat gra mendojnë se kanë ndryshuar më së shumti për të mirë botën.

Marie Curie është emri që u vu në pah më së shumti dhe u rendit e para në sondazhin që BBC-ja ka realizuar.

E përcjellë nga aktivistja për të drejtat e njeriut, Rosa Parks.

Së bashku të gjitha gratë u mblodhën në një listë prej 20 vetash, që lexuesit e BBC-së i konsiderojnë si gratë më të rëndësishme të historisë së njerëzimit dhe botës së civilizuar.

Shën Nënë Tereza, apo Gonxhe Bojaxhiu me orgjinë shqiptare, është e 20-ta.

Shikojeni listën e plotë nga sondazhi i BBC-së:

 1. Marie Curie
 2. Rosa Parks
 3. Emmeline Pankhurst
 4. Ada Lovelace
 5. Rosalind Franklin
 6. Margaret Thatcher
 7. Angela Burdett-Coutts
 8. Mary Wollstonecraft
 9. Florence Nightingale
 10. Marie Stopes
 11. Eleanor of Aquitaine
 12. The Virgin Mary
 13. Jane Austen
 14. Boudicca
 15. Diana, Princess of Wales
 16. Amelia Earhart
 17. Queen Victoria
 18. Josephine Butler
 19. Mary Seacole
 20. Nëna Terezë
Burimi: 360Grade.al