Studentja shqiptare vlerësohet me Çmimin Kanadez Mjekësor “Hall of Fame”

41

Studente e vitit të dytë të mjekësisë, me një histori mbreselenese të udhëheqjes në komunitet, aftësi superiore të komunikimit dhe interes të demonstruar për avancimin e njohurive, studentja shqiptare Qendresa Sahiti u vlerësua më 25 gusht 2022, me Çmimin Kanadez Mjekësor Hall of Fame (CMHF).

Çmimi vlerëson studentët e mjekësisë që tregojnë potencial të jashtëzakonshëm si liderë dhe novatorë të ardhshëm të kujdesit shëndetësor në Kanada.

“Është një nder i jashtëzakonshëm të jesh në mesin e kaq shumë udhëheqësve frymëzues që krijojnë ndryshime pozitive në mjekësi dhe më gjerë”, thotë Qendresa Sahiti, fituesja e çmimit 2022 të Hall of Fame Mjekësore Kanadeze nga Dalhousie.

E lindur në Prishtinë, Kosovë, Qendresa është e apasionuar pas barazisë shëndetësore, përfshirjes dhe avokimit të komunitetit, si dhe përmirësimit të mjedisit post-sekondar. Ajo ka një diplome Bachelor në Neuroshkence dhe një Certifikatë në Lidership dhe Komunikim në Shkencë nga Universiteti Dalhousie.

Qendresa ka qenë shumë e përfshirë në organizata që avokojnë për mirëqenien e popullatave të margjinalizuara ku ajo punon për të rritur aksesin në kujdesin bazë për këmbët dhe furnizimet shëndetësore. Ajo ka mbajtur gjithashtu poste drejtuese në organizata jofitimprurëse, duke përfshirë Këshillin e Kolegjit të Mjekëve dhe Kirurgëve të Nova Scotia dhe Bordin e Doktorëve Nova Scotia. Ajo është një përfituese e Bursës Studentore Kombëtare 3M dhe Bursës TD për Lidership në Komunitet. Si një anëtare e 3M, ajo ndihmoi në krijimin e CANnect, një qendër kombëtare e burimeve për mbrojtjen e studentëve në internet.