Studimi befasues/ 7 në 10 suedezë tejet kureshtarë për të vizituar Shqipërinë

227

7 në 10 suedeze janë tejet kureshtarë për Shqipërinë dhe janë të gatshëm dhe të interesuar që të vijnë këtu për pushime.

Këto janë rezultatet e një studimi të kryer në fillim të këtij viti dhe që u bënë publike sot nga Ambasadori i Suedisë në Shqipëri, Johan Ndisi.

Në kuadër të programit “100 fshatrat”, ambasadori i Suedisë ishte sot në Nivicë, ku deklaroi se, “ka një numër në rritje të turistëve suedezë që vijnë për zbuluar Shqipërinë nga majat e Valbonës tek plazhet e Sarandës”.

“Gjatë 3 viteve këtu në Shqipëri, unë kam pasur kënaqësinë të zbuloj bukuritë e vendit tuaj dhe shumë zona që unë nuk i prisja t’i gjeja. Nivica për mua është një zbulim i kënaqshëm”, tha Ndisi.

Llojet e turizmit në Shqipëri janë të ndryshme, tha ambasadori Ndisi, duke shtuar se “e përbashkëta e turistëve, si të atyre që vijnë për turizmin malor edhe të atyre që vijnë për turizmin detar, është interesi për kulturën fantastike që ju keni”.