”Të dua baltë shqiptare…’/ Në përkujtim të korifeut të prozës moderne shqipe

224

Sot shënohet 111-vjetori i lindjes së korifeut të prozës moderne shqipe, Mitrush Kutelit.

Sidomos për brezin e ri, vepra e tij, vlen shumë të lexohet e rilexohet.

Shkrimtari dhe atdhetari i përmasave të pamata, i cili u gjend kurdoherë në shërbim të kombit të vet, që e deshi aq fort, aq sa, si një rrëfimtar brilant i botës shqiptare, shkroi:

“…Të dua baltë shqiptare
Të dua egërsisht, dëshpërimisht!
Si ujku pyllin,
si vala valën,
si balta baltën.”