Të lodhur nga rutina?! 20 ndryshime të thjeshta që do ju ndihmojnë të bëni një jetë ndryshe

228

165055-R3L8T8D-650-Bisines-Finance-Finans

 

1-Përdorni fjalë që nxisin lumturi.

2-Bëni një gjë të re çdo ditë.

3-Bëni çdo ditë një veprim që ju tregon altruist.

4-Mësoni dhe praktikoni një aftësi të re çdo ditë.

5-Mësojini dikujt diçka të re çdo ditë.

6-Kushtoni  1 orë në ditë asaj gjëje që keni passion.

7-Trajtoni të gjithë në mënyrë të sjellshme, edhe ata që nuk janë të sjellshëm.

8-Përqendrohuni që të jeni pozitiv gjatë gjithë kohës.

9-Kushtoni vëmendje dhe shijojeni jetën ashtu siç ju vjen.

10-Hiqni dorë nga një ves çdo ditë.

11-Mos thoni asnjë gënjeshtër të vetme për 30 ditë.

12-Zgjohuni  çdo ditë 30 minuta para se keni planifikuar.

13-Shikoni më pak se 30 minuta TV çdo ditë.

14-Përcaktoni një objektiv afatgjatë dhe punoni nga 1 orë çdo ditë për të.

15-Lexoni 1 kapitull nga një libër i mirë çdo ditë.

16-Çdo mëngjes lexoni ose shikoni diçka që ju frymëzon.

17-Çdo pasdreke bëni diçka që ju bën të  qeshni.

18-Bëni ushtrime fizike 30 minuta çdo ditë për 30 ditë rrjesht.

19-Falni në mënyrë publike dikë që meriton një mundësi tjetër.

20-Merni 10 minuta çdo mbrëmje dhe reflektoni mbi gjërat që shkuan mirë atë ditë.