Teknologji-Shënohet rekord i ri botëror për shpejtësinë në internet

15

Rekordi i ri botëror për transmetimin e të dhënave në internet është 178 terabitë për sekondë (e barabartë me 178 milionë megabitë për sekondë), e mjaftueshme për të shkarkuar të gjithë katalogun Netflix në më pak se një sekondë.

Rekordi i ri u vendos nga studiuesit e ”University College London”, të cilët përmirësuan me 20% rekordin e mëparshëm të mbajtur nga një ekip japonez.

Rezultati, i cili do të ndihmojë në rritjen e infrastrukturës aktuale të rrjetit, u mor në bashkëpunim me kompanitë ”Xtera” dhe ”KDDI Research” dhe është botuar në revistën ”Photonics Technology Letters”.

“Ndërsa ndërlidhjet aktuale të qendrave të të dhënave në rrjet janë të afta të transportojnë deri në 35 terabitë në sekondë, ne jemi duke punuar me teknologji të reja që përdorin infrastrukturat ekzistuese në mënyrë më efikase, përdorim më i mirë i gjerësisë së bandës me fibra optike dhe bërja e mundshme e transmetimit rekord të 178 terabitave në sekondë”, shpjegon koordinatorja e studimit, Lidia Galdino