‘Terapia e përkëdheljes’, si ndikojnë papagallët tek të moshuarit (Studimi)

21

Tre papagallë për të bashkëvepruar me njerëzit e moshuar është nisma e ashtuquajtur “terapia e përkëdheljes”, e miratuar nga qendra e shërbimit “Villa delle Magnolie”, që prezantoi përdorimin e papagallëve në ndihmë të personave me vështirësi në komunikim.

“Gjatë terapisë së përkëdheljes me papagallët pati një përmirësim të hapësirës së vëmendjes dhe një rritje të aftësisë për të kontrolluar trupin e një personi”, thanë autorët e studimit.

”Njerëzit mësohen gjithashtu të flasin me kafshën dhe të shprehin emocionet e tyre. Kafshët e përdorura për përvojën i përkasin racave Grande Alessandrino, Amazzone dhe Cacatua”, shtuan ata.