”The Travel”: Shqipëria një alternativë më e lirë turistike se sa Kroacia apo Greqia

1

Nëse kërkoni të vizitoni destinacionet më të bukura të ekoturizmit ose vende të reja arkeologjike, ka shumë atraksione për të eksploruar anembanë globit, disa nga të cilat  parashikohet të jenë më të vizituarat në botë në vitin 2024, shkruan Quinter Auma në një artikull të botuar në revistën “The Travel”.

Shumë vende në mbarë botën kanë potencialin të bëhen destinacione të jashtëzakonshme udhëtimi por, për shkak të faktorëve negativë si paqëndrueshmëria politike, luftërat ato nuk e kanë pasur këtë mundësi.

Disa nga këto vende ndajnë karakteristika të ngjashme me destinacionet turistike me famë botërore dhe është e vështirë të kuptosh pse ato nuk janë aq të njohura.

Shqipëria është renditur mes 10 vendeve që kanë potencialin për të qenë destinacione kryesore turistike për vitin 2024, bazuar në vlerësimet e udhëtarëve.

Këto destinacione kanë një shans të jashtëzakonshëm për t’u njohur në mbarë botën si pikat kryesore turistike.

Shqipëria

Peizazhe të bukura, vendas miqësorë, një alternativë më e lirë krahasuar me Kroacinë dhe Greqinë

Shqipëria mirëpriti mbi 10 milionë vizitorë në vitin 2023 dhe ka potencialin të bëhet një destinacion kryesor turistik.

Vendi ia vlen të vizitohet për shumë arsye, duke përfshirë peizazhet e tij të cilat lënë pa frymë, që do të thotë se udhëtarët mund të shijojnë pamje të bukura nga shumë pika.

Ekziston një mikpritje e mahnitshme dhe vendasit miqësorë janë gjithmonë të gatshëm të mirëpresin dhe të ndërveprojnë me vizitorët e huaj.

Vendi krenohet gjithashtu me një trashëgimi të pasur kulturore me disa prej vendeve të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, duke përfshirë Beratin dhe Gjirokastrën.

Vendi është gjithashtu shumë i përballueshëm në krahasim me Kroacinë dhe Greqinë.

Koha më e mirë për të vizituar Shqipërinë është në prill, maj dhe në fillim të qershorit.

Kostoja e vizitës në Shqipëri është 476 dollarë për një udhëtim njëjavor për person

Vendet piktoreske në Shqipëri përfshijnë Parkun e Madh të Tiranës, Parkun Kombëtar të Llogarasë dhe plazhin e Ksamilit.

/ata.gov.al