Tirana kandidon për t’u zgjedhur “Kryeqyteti Europian i Kulturës 2024”

117

Në vitin 2024 Tirana mund të jetë Kryeqyteti Europian i Kulturës.

Bashkia e Tiranës ka hedhur kandidaturën për të qenë ajo qendra e kulturës në Europë.

Në Konferencën e parë të Kryeqyteteve Europiane të Kulturës që po zhvillohet në Firence,  drejtues vendorë, ekspertë dhe përfaqësues të njohur të artit, diskutuan mbi rolin e kulturës në zhvillimin ekonomik të qyteteve.