Tjetër sukses! Poetja shqiptare fiton Çmimin Ndërkombëtar për Letërsi

10

Poetja dhe prozatorja nga Kosova, Zade Kuqi, ka fituar çmimin ndërkombëtar për letërsi “NAJI NAAMAN” për vitin 2020, të ndarë në shtetin e Libanit.

Ky çmim i ndarë nga Fondacioni “Naji Naaman”, çdo vit ndahet për disa kategori, kurse në mesin e fituesve ndërkombëtar për vitin 2020 janë ndarë çmime për 77 autori nga 78 vende të ndryshme, ndërsa kanë marrë pjesë gjithsej 3034 autor nga e gjithë bota.

Duhet theksuar se autorja Zade Kuqi, është fituesja e vetme nga Kosova e Shqipëria e Çmimit për Kreativitet (Creativity Prize).

Poetja dhe prozatorja Kuqi në këtë konkurs të letërsisë ishte pjesëmarrëse me disa poezi të përkthyera në gjuhën angleze.

Ndërsa, Çmimi i Fondacionit, “Naji Naaman” nga Libani u themelua në vitin 2002 dhe ju ndahet autorëve, të cilët në veprimtarinë e tyre letrare, edhe nga përmbajtja edhe nga stili i realizimit artistik, kultivojnë vlera njerëzore dhe përkrahin të drejtat e njeriut.