Tre autorët shqiptarë në listën e 100 librave të domosdoshëm për tu lexuar

33

Ismail Kadare, Gazmend Kapllani dhe Luljeta Lleshanaku janë tre autorët shqiptarë në listën e 100 libarve të domosdoshëm për tu lexuar.

Ka qenë Calver Journal ajo që është përpjekur të bëjë një listë me emrat dhe titujt e domosdoshëm ku autorët shqiptarë janë bashkë me Kundera e nobelisteve, Svetlana Alexsievich etj.

Sipas Calvert Journal, përzgjedhja është bërë duke pyetur shkrimtare, poete dhe akademike që kanë ndihmuar të veçohen 100 libra nga Europa Qednrore e Lindore, Rusia dhe Azia Qendrore të botuar në gjuhën angleze.