Trieste në Guiness, 1598 çifte kërcejnë valsi

74

Në Trieste u kërcye valsi më i madh në botë dhe kështu qyteti italian hyri në Rekordin Botëror të Guiness.

Për të thyer rekordin e mbajtur deri tani nga qytetit i Tuzlës ishin 1598 çifte, 88 më shumë se performanca boshnjake.

Balerinët kanë kërcyer për pesë minuta rresht pa u ndalur, nën kujdesin e vëmendshëm të gjyqtarëve ndërkombëtarë. Sheshi Unità ishte skenari i ballos.

Çifte të ndryshëm erdhën edhe nga Sllovenia, Kroacia dhe Austria për të marrë pjesë në “Valsin e rekordeve” dhe të kontribuojë në transformimin e qytetit në rekordin e Guiness.