Turizëm mes pishave, ujit dhe ajrit të pastër në Funar

207

Dikush duke bërë ecje në natyrë dhe të tjerë duke lundruar, një grup të rinjsh nga Elbasani kanë zgjedhur që këtë fundjavë të promovojnë zonën e Funarit, një nga bukuritë më të rralla, por edhe më pak të eksploruara të Qarkut të Elbasanit.

Mes pyllit më pisha dhe atij të ahut shtrihen liqenet e Funarit me pamjet e tyre të gjelbër fantastike. Uji i kristaltë, ajri i pastër dhe një zonë shumë pranë Elbasanit ka mbetur e pazhvilluar për shkak të mungesës të infrastrukturës.

Mes Tiranës dhe Elbasanit, thuajse në largësi të njëjtë, Funari ka mbetur peng i mungesës së infrastrukturës e cila do ta shndërronte këtë zonë në n jë destinacion të rëndësishëm turistik.