Vendi që do të bëhet qendra e re e Bashkimit Europian

223

Pas daljes së Britanisë së Madhe nga Bashkimi Europian, do të ketë një zhvendosje të qendrës së Europës. Nuk është fjalë për qendrën politike, por gjeografike.

Që kur Kroacia iu bashkua unionit në vitin 2013, qendra e unionit ka qenë një fshat i vogël në Bavari, i quajtur Westerngrund.

Por tani nuk do të jetë më. Gadheim, do të jetë qendra e re, pas finalizimit të daljes së Britanisë nga BE.

Zyrtarisht qendra e Evropës është përcaktuar nga Instituti Gjeografik Francës. Edhe pse kjo pikë ka  ndryshuar disa herë për shkak të zhvillimeve dhe zgjerimit të BE-së, “zemra e Europës” ka qëndruar në Gjermani që prej vitit 2004.