Veza ‘ilaç’ për shëndetin, ja sa gramë proteinë përmban

143

E kujt nuk i pëlqejnë vezët? Ato janë burim i mahnitshëm i proteinës, që është e nevojshme për humbjen e peshës apo ndërtimin e muskujve.

Sasia e proteinës që gjendet në vezë varet nga madhësia që ka,dhe ja sa proteina mund të prisni nga një vezë,sipas Departamentit Amerikan të Agrikulturës.

Veza tejet e madhe përmban 90 kalori dhe 7.8 gramë proteinë

Veza ekstra e madhe përmban 80 kalori dhe 7 gramë proteinë

Veza mesatare përmban 63 kalori dhe 5.5 gramë proteinë

Cila pjesë e vezës përmban më shumë proteinë?

Të verdhat e vezës përmbajnë vitamina të rëndësishme si hekuri dhe vitamina A,D,E dhe K,pjesa e bardhë e vezës përmban më shumë proteinë.