VIDEO/ Makina që fluturon kalon me sukses testin, arritje fantastike e shkencës

34

Një prototip i një makine fluturuese ka përfunduar një fluturim 35-minutësh midis aeroporteve ndërkombëtare në Nitra dhe Bratislavë, në Sllovaki.

Makina që shndërrohet në avion, AirCar, është i pajisur me një motor BMW.

Krijuesi i saj, Prof Stefan Klein, tha se ai mund të fluturonte rreth 1,000 km  në një lartësi prej 2,500m dhe kishte kaluar 40 orë në ajër deri më tani.

Duhen dy minuta dhe 15 sekonda për tu shndërruar nga makinë në aeroplan.

‘Shumë e këndshme’

Krahët e ngushtë palosen poshtë përgjatë anëve të makinës.

Prof Klein e përshkroi përvojën, herët në mëngjes të hënën, si “normale” dhe “shumë të këndshme”.

Në ajër, automjeti arriti një shpejtësi kryqëzimi prej 170 km / h.

Mund të mbajë dy persona, me një peshë të kombinuar prej 200 kg.

Por ndryshe nga prototipet e taksive me dron, ai nuk mund të ngrihet dhe të ulet vertikalisht dhe kërkon një pistë./ / Burimi BBC – PO.AL