Vjen në Shqipëri medikamenti i ri për kurimin dhe parandalimin e ishemive

282

ischemiacerebrale_zpsaaf52440

Pacientët që bëjnë Ishemi cerebrale dhe që paraqiten tek mjeku që kur fillon mpirja e duarve e krahut, fytyrës apo simptoma të tjera mund t’u shpëtohet jeta, madje edhe paraliza falë një medikamenti të ri të kushtueshëm që ka vetëm një muaj që ka hyrë në Shqipëri dhe që ofrohet falas.

Në QSUT është ngritur shërbimi neurovaskular që merret me trajtimin e këtyre sëmundjeve që radhiten në vendin e parë për invaliditetin dhe vendin e tretë përsa i përket vdekshmërisë.

Burimi: Top Channel