Zbulimi që mund të çojë shkencëtarët drejt krijimit të vaksinës kundër kancerit

35
Shkencëtarët kanë zbuluar një virus i cili mund të ndihmojë në krijimin e një vaksinë që lufton kancerin.
 
Shkencëtarët në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit Cardiff kanë mësuar se si një virus, i njohur si Adenovirus tip 26 (AD26), infekton qelizat njerëzore.
 
Informacioni mund të përdoret për të bërë vaksina për të stimuluar sistemin imunitar për të luftuar kancerin.
 
Virusi AD26 është një patogjen që shkakton sëmundje të rënda të frymëmarrjes, por mund të përdoret si një përbërës kryesor në vaksinat, dhe aktualisht po përdoret në një vaksinë për të luftuar epideminë e Ebola në Afrikë. /Marrë nga BBC
Po.al