Zbulohet harta e rrallë të Europës që vërteton ndikimin e figurës së Skënderbeut

163

Një hartë e rrallë e Europës që i përket vitit 1455, e siguruar nga Biblioteka Qendrore e Romës është sjellë në Shqipëri nga ambasadori italian Alberto Cutillo, dhe do të ekspozohet për dy javë në Qendrën për hapje edhe Dialog në Tiranë.

Harta ka vlera të rëndësishme historike pasi vërteton influecën e Heroit tonë Kombëtarë Skëmderbu

Ajo ishte e zhdukur për 2 shekuj e gjysmë dhe u gjet më pas në një depo dhe në terriorin shqiptar ka përdorur toponimin “Scandrebeco”.

Harta detare është realizuar në vitin 1455, nga hartografi gjenovez, Bartolomeo Pareto për Papën Nikolla V.