Zonat turistike, 28 qendra shëndetësore me shërbim 24 orë për pushuesit

19

Me fluksin e turistëve gjatë stinës së nxehtë, emergjencat dhe flota e rinovuar e autoambulancave janë në gatishmëri përmes shërbimit shëndetësor 24 orë pranë pushuesve.

Në zonat turistike në të gjithë Shqipërinë janë 28 qendra shëndetësore të cilat ofrojnë për qytetarët shërbim gjatë gjithë ditëve të javës.

Të gjitha qendrat shëndetësore verore janë të pajisura me barna dhe pajisje mjekësore dhe me staf mjekësor të trajnuar.

Gjithashtu për një sezon të sigurt turistik në shërbim të qytetarëve janë dhe 18 postacione autoambulancash dhe njësia e helikopterëve në gatishmëri.

Shërbimi do të koordinohet nga Qendra Kombëtare Urgjencës Mjekësore, ku qytetarët kanë mundësi të telefonojnë falas në 127 për çdo urgjencë mjekësore.