Në restorantin Soul Kitchen, të Jon Bon Jovi, të paguash ushqimin në avance, përmes punës apo shërbimit për restorantin, është më e rëndësishme se sa paguash faturën e ushqimit.
Këtë javë këngëtari hapi restorantin e tij të dytë Soul Kitchen në New Jersey, ku mysafirët mund të paguajnë ose duke u solidarizuar me njerezit e varfer ose përmes punës vullnetare në kuzhinë.
Ky është e gjitha pjesë e planit të Bon Jovi për të tërhequr vëmendjen për urinë dhe të pastrehët, duke hapur restorante ku mund të frekuentohen nga te gjithe pa marrë parasysh nivelin e të ardhurave e tyre.
“Soul Kitchen duket njësoj si restorantet e tjerë,” ka thënë Bon Jovi. “Dhe ju duhet të kuptoni se ata që janë në nevojë nganjëherë nuk e kanë këtë mundësi për të shkuar në një restorant.”
Soul Kitchen i parë u hap në Red Bank, New Jersey, në vitin 2011. Ky vend i dytë është në afërsi të Toms River, një komunitet goditur veçanërisht rëndë nga uragani Sandy. Ajo do të jetë pjesë e një qendre me një ndalesë që ndihmon njerëzit të aplikojnë për kujdesin shëndetësor dhe përfitimeve të asistencës ushqyese dhe të përgatiten për punë në industrinë ushqimore.