Mediterranea 18 starton në Shqipëri

306

Për herë të parë Shqipëria do të kthehet në “shtëpinë” e mbi 200 artistëve të rinj  nga Mesdheu dhe Europa. Kjo ngjarje e rëndësishme kulturore organizohet nga Ministria e Kulturës në bashkëpunim me BJCEM, Bashkinë e Tiranës, Durrësit, Rajonin e Puglia-s dhe mbështetjen institucionale të Ministrisë së Arsimit, Ministrisë së Punës dhe Çështjeve Sociale dhe partnerëve të tjerë.

Ku do të ndiqni Bienalen e Mesdheut?

TIRANA

 1. Cirku Kombëtar
 2.  Ish-Ambasada Jugosllave
 3. Pazari i Ri
 4. Teatri Metropol
 5. Piramida
 6. Universiteti Metropolitan
 7. Muzeu Historik Kombëtar
 8. Vila 31-ish rezidenca e Enver Hoxhës
 9. Gallery 70
 10.  Zeta Art Center&Gallery
 11.  Discobox
 12.  Shtëpia e Gjetheve
 13.  Universiteti i Arteve
 14.  Turbina
 15. Libra’Aria
 16. Tulla Culture Center
 17. Shtëpia e Helidon Gjergji
 18. Destil Hostel
 19.  Lincoln Centers
 20. Qendra Rinore Tirana
 21. Bunk’Art 2
 22. Goethe Institut
 23. REJA – The Cloud Installation
 24. Teatri Kombëtar (pishina)
 25. Galeria Kombëtare e Arteve
 26. Fab Gallery
 27. Kulla e Sahatit
 28. Parku Rinia
 29. Teatri Kombëtar Eksperimental
 30.  Instituti Italian i Kulturës

DURRËS

 1. Amfiteatri i Durrësit
 2. Sheshi qendror
 3. Galeria e Arteve

Koncepti i Bienales së artistëve të rinj të Mesdheut dhe Europës‘’Mediterranea 18’’  është “Shtëpia’’ që do të bazohet në 4 elementë:

• Historia, duke u nisur nga historitë personale, qofshin këto të ngulitura në kujtesë ose të harruara gjatë kohës.

• Konflikti, si gjendje njerëzore ndaj hapësirës fizike ku ne bashkëjetojmë.

• Ëndrra si projektim i shtëpisë, si e drejta themelore e njeriutpërtë qenë i lirë të zgjedhë dhe të dëshirojë shtëpinë e tijfizike apoimagjinare.

• Dështimi, elementi që qëndron mes përpjekjevedhepamundësisë duke u tjetërsuar gjatë rrugës në kërkimtështëpisë së ëndrrave.