Nis ‘Festivali i Resë’, priten një sër aktivitetesh deri më 27 Maj

314

Me rastin e një vjetorit të vendosjes në Tiranë të instalacionit të Resë së Fujimoto në Tiranë, mbi 17 grupe artistësh vendas dhe ndërkombëtarë do të marrin pjesë në festivalin 7-ditor ku do të performojnë në zhanre të ndryshëm, si teatër, kërcim, muzikë, apo projeksione.

Artistët shqiptarë ngritën dhe siparin e këtij festivali ku artisti Klod Dedja u prezantua para publikut artdashës të kryeqytetit me projeksion-instalacionin Brenda “Within”. Përmes kësaj vepre, publiku pjesëmarrës pati mundësi që të shihte veten, qytetin dhe të tjerët nga një perspektivë e RE.

Një tjetër performancë që u prit mjaft mirë ishte dhe ajo me muzikë polifonike nga Shaban Zeneli dhe ansambli Dodona i Fierit. Për të mbyllur programin e natës së parë, Dj RDN miksoi tinguj nga performanca polifonike dhe muzika shqiptare me formë bashkëkohore duke i dhënë tjetër.

Përgjatë të gjithë ditëve dhe netëve të festivalit, qytetarët do të mund të shijojnë përzierjen më të mirë multikulturore dhe ndërkulturore, midis praktikave të artit bashkëkohor dhe atij tradicional.