“Takohemi për një libër”…në Gjirokastër

116

Gjirokastra ka qenë stacioni i radhës i lëvizjes kombëtare për lexim, që këtë vit ka në qendër të saj fëmijët. Një numër librash për fëmijë është dhuruar në Gjirokastër nga Ministria e Kulturës, në kuadër të fushatës “Takohemi për një libër”.

Biblioteka 90-vjeçare e Gjirokastrës ka qenë vendtakimi i pikënisjes së këtij aktiviteti në qytetin e gurtë. Nxënës shkollash kanë interpretuar dhe lexuar pjesë nga disa prej titujve më të njohur të librave për fëmijë.