3 studentë shqiptarë fitojnë 3 medalje në olimpiadën ndërkombëtare të matematikës

17

Kosova ka fituar një Medalje të Argjendtë dhe dy Medalje të Bronzta në Olimpiadën Ndërkombëtare të Matematikës.

Kjo garë është mbajtur në Blagoevgrad të Bullgarisë.

Fiton Hoxha ka fituar Medaljen e Argjendtë me 45 pikë, kurse Albert Hoxha me 28 pikë dhe Erion Hamiti me 24 pikë, kanë fituar Medaljen e Bronztë.