8 mënyra që ju ndihmojnë të shmangni mendimet shqetësuese

28

Mos besoni gjithçka që mendoni

Mendja juaj është e ndërlikuar. Mund t’ju bindë se diçka është e vërtetë kur nuk është ashtu. Shikoni prapa dhe ekzaminoni se çfarë fshihet pas mendimit tuaj. Keni pasur një bisedë shqetësuese në fillim të javës? A thuhej diçka që ju shqetëson? A po lejoni që mendja juaj të ikë e egër me “çfarë është kjo apo kjo në një situatë? Mundohuni të ndani atë që është e vërtetë nga ajo që nuk është e vërtetë. Sapo ta dini këtë, do të jeni më në gjendje të vendosni se si të zbuloni mendimet tuaja nga emocionet tuaja.

Jo sot, mendime shqetësuese

Lërini ato mendime përçarëse të dinë se kush është përgjegjës. Nëse keni një ide shqetësuese, pyesni veten nëse nga erdhi dhe pse e keni menduar atë. Pyete veten nëse po e fajëson veten ose dikë tjetër padrejtësisht.

Bëni një pushim nga mendimet tuaja

Është e thjeshtë të kapesh në mendimet e tua dhe t’i lejosh ata të vjedhin kohën dhe vëmendjen tënde. Tërhiqeni larg bindjeve tuaja, jepini një pushim. Ka shumë gjëra që nuk mund t’i kuptoni tani.

Ështe në rregull. Thuaji vetes që do të mendosh për këtë çështje vetëm 10 minuta çdo ditë, pastaj lëre që të shkojë. Në këtë mënyrë, ju i jepni asaj pak kohë në vend që ta lejoni atë të mbizotërojë në mendjen tuaj 24/7.

Mos krahaso

Të krahasosh veten me të tjerët është e rrezikshme. Kurthi i krahasimit nuk jep rezultate të shkëlqyera. Ose ndjeheni më mirë se të gjithë, ose ndiheni inferiorë ndaj të gjithë të tjerëve. Të dy këto gjëra nuk janë të sakta.

Mos i gjykoni të tjerët

Shmangni gjykimin e motiveve të të tjerëve. Ju nuk mund të lexoni mendjet e njerëzve. Ju ndoshta nuk do ta dini kurrë pse zonja në dyqan ushqimesh nuk ju flet më juve . Në vend që të grindeni mbi të ose të ndiheni të zemëruar ndaj saj, ktheni mendimet tuaja. Mundohuni të supozoni më të mirën për njerëzit në vend të më të keqes.

Gjeni mirënjohje

Kur keni mendime shqetësuese, kërkoni të mirën në to. Kjo mund të duket e çmendur, por edhe idetë më të këqija mund të shihen si diçka që duhet të përdoret për t’ju ndihmuar. Ndoshta ju jeni duke u zemëruar me shefin tuaj për mos ju promovuar. Ju dëshironi të bërtisni dhe bërtisni, kështu që ai e sheh sa të mërzitur jeni

Bisedoni me një mik të besuar

Miqtë janë tabela të shkëlqyera. Nëse keni një mik të besueshëm që e di se nuk do ti ndajnë  sekretet tuaja dhe mund të dëgjoni në mënyrë objektive pa ju gjykuar, bisedoni me të. Ndani zhgënjimet dhe zemërimin tuaj për gruan e re të ish-burrit tuaj.

Ndryshoni trurin tuaj me pozitivitet

Qëndroni pozitiv edhe kur mendimet tuaja janë shqetësuese. Mos harroni se kush jeni këto mendime nuk ju përcaktojnë. Ju jeni më shumë sesa mendimet tuaja. Studimet sugjerojnë që një pikëpamje pozitive nuk do të thotë që nuk je kurrë negativ ata thonë që ju e dini se si të arrini një ekuilibër. Ju nuk duhet ngecur në një mendim negativ.