Berat, inaugurohet Zyra e Interpretimit Turistik

311

Ne qytetin e Beratit inaugurohet Zyra e Interpretimit Turistik me rastin e hapjes se sezonit turistik

Gjithçka filloi në 22 Maj 2015, kur stafi i Bashkisë Berati dhe Shoqata ‘’ BID Berati’’ fituan çmimin e parë ‘’Risi Turistike ‘’në Konkursin ‘’Risi Turistike’’ të organizuar në Berat nga Risi Albania.

Sot kjo zyrë ofron një akses shumë të mirë për turistët duke u vendosur në qendër të qytetit. Në projektin e zyrës janë krijuar panele që ilustrojnë vlera të cilat përshkruhen si vlera të jashtëzakonshme universale në deklaratën e rëndësisë së UNESCO-s i cili justifikon hyrjen e Beratit në Listën e UNESCO.

Një prej këtyre është harmonia fetare. Në Zyrë është krijuar Paneli i Bashkëjetesës Fetare.
Një tjetër Panel është Paneli i Artizanatit – Identifikimi i artizanëve dhe promovimi i tyre.
Paneli tjetër është paneli i Aplikacionit Visit Berat.
Paneli i Vazhdimësisë së Jetës –
Salla Multimediale është një tjetër komponent i Zyrës i cili jep informacion të detajuar dhe profesional për vizitorët.

13237856_1105494479493969_740808312525226227_n 13263691_1105494516160632_6846454802312720723_n 13269274_1105494546160629_4011515347241207471_n

 

 

Burimi: fb Bashkia Berat