FOTOT/Njihuni me Silvanën, fermerja lider për prodhimin e vajit të ullirit në Shqipëri

83

Silvana Subashi është një fermere e suksesshme. Ajo ka filluar biznesin e saj të vajit të ullirit në vitin 2005. Që atëherë, Subashi Olive Oil është kthyer në një nga prodhuesit kryesorë të vajit të ullirit në Shqipëri.

Por çfarë e bën Vajin e Ullirit Subashi kaq unik?

Biznesi i Silvanës përdor metoda miqësore me mjedisin, të tilla si shitja e mbetjeve të ullirit si burim karburanti ekologjik për të ngrohur shtëpitë në të gjithë Shqipërinë. Biznesi ben dhe punime te bukura druri nga druri i ullirit dhe e shet ne dyqanin e tij ne kalane e Tiranes. Dhe në rast se dëshironi të mësoni më shumë rreth ullinjve, Subashi Olive Oil ofron ture me ullinj të tyre në fshatin Marikaj të Durrësit.

USAID/Albania dhe CBS – We Deliver Growth ndihmuan Subashi Olive Oil me asistencë teknike dhe për aksesimin e financave për blerjen e makinerive./ Usaid Albania