Kënga e fundit e “Beatles” do të publikohet javën e ardhshme

1

Grupi britanik “The Beatles” njoftoi se kënga e tyre më e re “Now and then” do të publikohet javën e ardhshme.

Kënga e re e shumëpritur dhe gjithashtu kënga e fundit e Beatles me që të katër anëtarët do të publikohet javën e ardhshme falë teknologjisë së inteligjencës artificiale (AI).

Nëpërmjet inteligjencës artificiale, në këngë është edhe zëri i anëtarit të saj John Lennon, i cili vdiq 43 vjet më parë.

Sipas BBC, kënga “Now And Then”, e bazuar në xhirimet demo të viteve 1970 nga anëtari i grupit Lennon, u përfundua vitin e kaluar nga kitaristi i grupit Paul McCartney dhe bateristi i grupit Ringo Starr.

Grupi njoftoi se kënga “Now And then” do të publikohet më 2 nëntor.

Anëtarët e grupit thanë se ishte një “përvojë e jashtëzakonshme” përfundimi i këngës, e cila përmes inteligjencës artificiale përfshin zërin e John Lennonit, i cili vdiq në vitin 1980.

Duke shpjeguar se zëri i Lennonit është transmetuar qartë në këngë, McCartney tha: “Emocionuese është ende të punosh me muzikën e ‘The Beatles’ edhe në 2023 dhe të përgatitesh për të nxjerrë një këngë të re që publiku nuk e ka dëgjuar ende”.

Në vitin 1994, e veja e Lennonit, Joko Ono, ia dha demon Paul McCartneyt në një kasetë me mbishkrimin “Për Paulin”, në të cilën ishin xhirimet demo të Lennonit për “Free As a Bird” dhe “Real Love”.

/ata.gov.al