Kurse zejtarie në Voskopojë, për të mbajtur gjallë traditën

2

Në Voskopojë po zhvillohet projekti “Së bashku zhvillojmë traditën Voskopojare me Zejtari MENA”. Ky projekt i cili mbështetet nga Ministria e Kulturës, ka në fokus mësimin e profesionit dhe përcjelljen e traditës artizanale së punimeve të veglës, qëndisjes dhe shtizave tek të rejat Voskopojare.

Zejtaria e hapur ndodhet në Qëndër të Voskopojës, për të përcjellë traditën tek të rejat e kesaj zone, por dhe për çdo turist i cili dëshiron të mësojë punimet me vegël, qëndisjen dhe punën me shtiza.

Irini Tepshi zhvillon kurset në Voskopojë. Ajo vetë është  vajzë e rritur në një familje me tradita Voskopojare, si ajo e Jorgjia Zguri nga e cila ka mësuar punimet e dorës dhe traditën e dekorimit të shtëpisë Voskopojare me qilimat, mbulesat, rrugicat dhe veshjet e punuara.

/ata.gov.al