Makinat poshtë, anijet sipër/ Nënkalimi unik i Holandës (FOTOT)

142

Nënkalimi Veluwemeer është një prej veprave më të jashtëzakonshme të Holandës e ndër më të veçantët në botë. Ky ujëmbajtës është i famshëm sepse është një urë mbrapsht, ku makinat udhëtojnë poshtë ujit ndërsa anijet sipër.

Ura e hapur në vitin 2020 është e thellë 3 metra dhe kjo u lejon varkave që të kalojnë lehtësisht dhe mjeteve që të kalojnë nën të. Gjatësia është 25 metra dhe gjerësia 19 metra. Ky projekt unik gjendet në qytetin e Harderwijk.