Shtëpia-muze “Qako”, muzeu më i ri i Beratit

2

Qytetit të Beratit i është shtuar edhe një muze i ri: Shtëpia-muze “Qako”.

Vetë shtëpia e familjes Qako, e ndërtuar në shekullin XVIII është muze. Pozicionimi në lagjen karakteristike të Goricës, tavanet me gdhendje druri, arkitektura mbresëlënëse e bëjnë të tillë.

Afresket që mban brenda shtëpia janë vlera e shtuar e saj.

Vizitorët vendas dhe të huaj e kanë të hapur derën çdo ditë, me mikpritjen karakteristike beratase dhe likonë e famshme për qerasje.

/ata.gov.al