Zyrtare! Ky është vendi i parë në botë që nga sot ofron transport publik falas

161

Luksemburgu është bërë vendi i parë në botë që ofron transport publik falas dhe vendimi u mor për të shmangur rradhët e mëdha të trafikut të makinave.

Qeveria ka miratuar planet, që do të thotë se të gjithë trenat, tramvajet dhe autobusët tani janë falas dhe mund të përdoren kurdoherë nga qytetarët.

François Bausch, ministri i mobilitetit dhe punëve publike, e përshkruan këtë veprim si:

“Përzierja sociale në tortën e strategjisë globale për një revolucion multimodal”

Ai njoftoi se udhëtimi falas do të fillojë sot më 29 shkurt, jo më 1 mars siç raportohej më parë.