Me 3 korrik 1962 lindi aktori Tom Cruise

328

Tom Cruise lindur më 3 korrik 1962 në Syracuse, New York. Cruise është aktor dhe producent filmi amerikan. Ai ka filluar karrierën në moshën 19-vjeçare. Famën e tij e arriti pas rolit në filmin Top Gun(1986). Ai është i njohur për rolin e agjentit sekret Ethan Hunt në serinë e filmave Mission Impossible (Mision i pamundur). Në vitin 2012 ishte aktori më i paguar në Hollywood.

Cruise është nominuar tre herë për Çmimin Academy Awards dhe ka fituar tre herë Çmimin Golden Globe Awards.

tom-cruise-playboy-interview-660

<> at Odeon Leicester Square on June 10, 2012 in London, England.
<> at Odeon Leicester Square on June 10, 2012 in London, England.

thelastsamurai-810x567