A e dini se cili ishte mesazhi i parë që u dërgua në telefon para 26 vitesh?

0
65

Shumë kohë më parë të kishe një telefon shihej si një mjet luksi, ndërsa tani është si një mjet përditshmërie me të cilët tregu është i tejngopur.

Dërgimi i një mesazhi përmes telefonit mbush plot 26 vite. Dhe një fakt interesant është se teksti i parë i dërguar është ‘Gëzuar Krishtlindjet’.

SMS i parë u dërgua nga inxhinieri britanik Neil Papworth më 3 dhjetor 1992 nga një kompjuter te një telefon celular në rrjetin Vodafone GSM: teksti i mesazhit ishte “MERRY CHRISTMAS”.

SMS i parë nga celulari në celular u dërgua në fillim të vitit 1993 nga një praktikant i Nokia-s