BE jep 80 milionë euro grant për Shqipërinë

15

Bashkimi Evropian do t’i japë 80 milionë euro grante mbështetje Shqipërisë për sektorin e energjisë elektrike, nisur nga kriza që po kalojnë shtetet si pasojë e luftës dhe 500 milionë euro për modernizimin e infrastrukturës së sistemit energjetik në Ballkan.

Investime do të bëhen në impiantin lundrues diellor në Vau e Dejës dhe hidrocentralin e Fierzës.