Dita Botërore e Ligatinave dhe disa fakte interesante për Shqipërinë

14

Shqipëria në 3 % sipërfaqe të ligatinave në bregdet, strehohen 75 % e vlerave të biodiversitetit.

Këto ekosisteme gjenden nga veriu në jug të vendit, duke formuar një zinxhir të vazhdueshëm me habitate shumë të dobishme

Ligatinat me të rëndësishme janë: Laguna e Velipojës, Gjiri i Drinit, ku përfshihet dhe Laguna e Kune-Vainit, Fushë-Kuqe, Patok në gjirin e Rodonit, Gjiri i Lalëzit, Karavasta-Divjakë, Pylli me Pisha i Pishë-Poros, derdhja e Vjosës, Laguna e Nartës, Laguna e Orikumit, Laguna e Butrintit

Mbrojtja ekologjike e ligatinave jep kontribut me efekte positive mjedisore.