Doni fëmijë inteligjentë? 8 mënyra për të stimuluar trurin e tyre

80

Ekspertja e prindërimit dhe autorja Tanith Carey shprehet se: “Ju mund të rritni fuqinë e trurit të fëmijës suaj thjesht duke ndryshuar mënyrat se si ndërveproni me ta çdo ditë. Mënyra se si prindërit flasin dhe luajnë me fëmijët e tyre ka një rol jetik për të ndihmuar zhvillimin e trurit të fëmijëve të tyre.”

Mësoni një kërcim

Përveçse është ndoshta forma më argëtuese e ushtrimeve që ekziston, Tanith thotë se të mësuarit e një rutine kërcimi do të përmirësojë kujtesën dhe koordinimin e fëmijës suaj.

Kërkoni shkëndijën e tyre unike

Çdo fëmijë ka një aktivitet që tërhiqet natyrshëm dhe do ta bënte nëse lihej në duart e veta.

Ushqeni trurin e tyre me proteina

Ushqimi luan një rol kyç në ndërtimin e një truri të shëndetshëm . Shkencëtarët kanë zbuluar se ka rreth 45 lëndë ushqyese që janë kyçe për shëndetin e trurit, duke përfshirë proteinat, zinkun, hekurin dhe acidin yndyror omega-3.

Gauani një ushqim me ta

Përgatitja e diçkaje të shijshme për të ngrënë  me fëmijët përfshin një sërë aktivitetesh për ndërtimin e trurit.

Provoni lojëra me role

Të luash një pjesë në lojërat e tyre me role i ndihmon të vegjlit tuaj të përmirësojnë aftësitë e tyre të bisedës dhe sociale.

Uluni për darkë si familje

Por një gamë e gjerë kërkimesh kanë zbuluar se të ulesh së bashku për një vakt ka një efekt të madh në aftësitë e komunikimit, fjalorit dhe të të menduarit të fëmijëve.

Përgjigjuni pyetjeve dhe pyesni ato gjithashtu

Deri në moshën katër vjeç, truri i fëmijëve është dy herë më aktiv se ai i një të rrituri – dhe ata mund t’ju bëjnë më shumë se 70 pyetje në ditë.

Lexoni të njëjtën histori para gjumit

Tanith thotë se rileximi i të njëjtit libër e ndihmon fëmijën tuaj të njohë formën e fjalëve në faqe, përgatitje thelbësore për lexim.