Durrës, zbulohet kulla mesjetare

335

Struktura të një kulle katërkëndore, pjesë e fortifikimit të hershëm mesjetar të qytetit janë zbuluar gjatë sondazhit të fundit arkeologjik në Durrës.

I shfaqur në dokumente mesjetare, ky objekt që kishte ngacmuar kërshërinë e arkeologëve në lidhje me ekzistencën e tij, u gjet pranë Mureve Mesjetare të qytetit, vetëm pak metra larg Torrës Veneciane.

Arkeologia Brikena Shkodra thotë se zbulimi është një tregues i rëndësishëm mbi zhvillimet kronologjike dhe strukturore që ka pësuar fortifikimi i qytetit të lashtë, kryeqendër e shqiptarëve që nga antikiteti e në vazhdim, i sulmuar herë pas here përgjatë historisë nga pushtuesit dhe dukuri të fuqishme natyrore siç janë tërmetet.

Zhvillimi i qytetit të Durrësit, që është ringritur gjithnjë mbi veten, për shkak dhe të pozicionit të favorshëm gjeopolitik,  që nga antikiteti deri në ditët tona, pasurohet çdo ditë e më shumë me dëshmi që nëntoka muze e tij mbart dhe konservon me fanatizëm ndër shekuj.

Burimi: Top Channel