Hiqet Roaming: Nga sot, jo më kosto shtesë për përdoruesit

315

Nga sot përfundojnë kostot shtesë për telefonatat, SMS-të dhe internetin për të gjithë ata që udhëtojnë në vendet e Bashkimit Evropian. Pas disa viteve hezitim dhe shtyrje, roaming për udhëtarët në Bashkimin Evropian është hequr.

Nga dita e enjte nuk do të ketë shpenzimet për një person që udhëton nga një vend anëtarë drejt një prej 26 vendeve të tjera të Evropës së Bashkuar. Me pak fjalë kjo do të thotë një gjë: planet tarifore në celular, si në abonim për konsum, do të aplikohen si brenda edhe jashtë vendit. Kjo është e vërtetë për thirrje, për mesazhet me tekst dhe trafikut të të dhënave. Kjo është një nga ato raste kur konsumatorët janë vënë në qendër të zgjedhjeve të ligjvënësve. Data e zgjedhur nuk është e rastit por i paraprin sezonit të verës.

Fundi i roaming është pjesë e një strategjie më të gjerë: atë të tregut të vetëm digjital, i cili synon që të heq pengesat për lëvizjen e lirë të informacionit online.

Burimi: Lexo.al