FOTOT/ Busti i Gjergj Kastriotit – Skënderbeut, vendoset në zemër të Budapestit

21

Në parkun qendror të kryeqytetit hungarez, Budapestit, u vendos sot busti i Heroit Kombëtar të shqiptarëve, Gjergj Kastrioti Skënderbeu.

Kjo statujë është në shenjë nderimi dhe kujtimi për miqësinë dhe bashkëpunimin që heroi ynë ka pasur me heroin e Hungarisë, Janosh Huniadit, por edhe për miqësinë që vijon mes dy popujve dhe dy kryeqyteteve.

Vepra e Odhise Paskalit (me të drejta autori) është riprodhuar me mjeshtri nga skulptori  Agim Rada.