FOTOT/ Mrekullia në Vlorë, vjen një vizitor shumë i veçantë

51

Shqipëria është kthyer në një oaz për shpendët dhe kafshët e egra. Pelikani kaçurrel dhe rreqebulli i Ballkanit, janë dy nga më të rrallët që gjenden në vendin tonë.

Vrojtimet e fundit ornitologjike identifikuan praninë e një Lejleku të zi (𝘊𝘪𝘤𝘰𝘯𝘪𝘢 𝘯𝘪𝘨𝘳𝘢) juvenil në Kriporen e Vlorës. Mbështetur në informacionin e deritanishëm ky është raportimi i parë i dimërimit të Lejlekut të zi në Shqipëri.

Dimri i ngrohtë po dhe qetësia që ka gjetur fauna e egërpër shkak të rregullave mbrojtëse të institucioneve tona bëjnë që prania e tyre të shtohet./ Po.al