FOTOT/ Nis eksporti i shalqinit shqiptar drejt Çekisë

25

Prodhimet bujqësore shqiptare janë ndër më të kërkuarat në Evropë. Sot nisi eksporti i shalqinit shqiptar drejt Çekisë.

Fermeri Arti Vrusho ka nisur tre maunet e para të shalqinit në përmbushje të kontratës me sasinë prej 3 500 tonë.

Shalqiri është i pasur me vitamin A dhe C. Është gjithashtu i mbushur me ujë dhe lëndë ushqyese, përmban shumë pak kalori dhe është jashtëzakonisht i freskët.Të pish lëngun e tij apo të konsumosh atë, mund të ketë disa përfitime shëndetësore, duke përfshirë presionin e ulët të gjakut,përmirëson ndjeshmërinë e insulinës dhe redukton dhimbjet e muskujve.