AMF: Tregu i sigurimeve u rrit me 9.64 % gjatë 10-mujorit

Të ardhurat nga primet e shkruara bruto të sigurimit për periudhën janar-tetor 2023 kapën vlerën 18.8 miliardë lekë, ose...

Fluksi i lartë i turizmit rriti me 35% numrin e POS-eve

Fluksi i lartë i turistëve të huaj në vendin tonë dhe preferenca e tyre për të përdorur kartat bankare për blerjet apo p...

Porti Durrës: Në përpunim katër anije tregtare me rreth 10.168 tonë mallra

Në kalatat e Portit të Durrësit po përpunohen sot 4 anije tregtare me rreth 10168 tonë mallra dhe 689 njësi kontejnerike...

KESH shet 25 700 MWh energji, arkëton mbi 3.6 milionë euro

Reshjet që përfshinë vendin në ditët e fundit kanë përmirësuar situatën hidrike në kaskadën e Drinit. Korporata Elekt...

INSTAT: Prodhimi vendas i energjisë elektrike, rritje me 17.5 % në 3-mujorin e tretë

Prodhimi neto vendas i energjisë elektrike në tremujorin e tretë të vitit u rrit me 17.5 %, duke arritur vlerën 1.611 GW...

MFE: Të ardhurat e mbledhura nga kontributet, 116.2 miliardë lekë

Të ardhurat e mbledhura nga kontributet për sigurimet shoqërore dhe shëndetësore të administruara nga Drejtoria e Përgji...

Aeroporti i Vlorës gati në mars 2025

Në këtë aeroport po punohet në disa fronte, tek pista, po ashtu ngritja e terminalit prej 20 mijë metrash katrorë, kullë...

Eksportet bujqësore, rritje me 12.5 % gjatë 10-mujorit

Eksportet bujqësore shënuan rritje në vlerë me 12.5 %, gjatë 10-mujorit të këtij viti krahasuar me të njëjtën periudhë t...

Të ardhurat në Portin e Durrësit në janar-shtator, 6% më të larta se vitin e kaluar

Mirëmenaxhimi, ulja e shpenzimeve dhe efikasiteti i shfrytëzimit të sipërfaqeve portuale, janë disa prej indikatorëve që...

Të huajt rritën netëqëndrimet në shtator, kryesojnë italianët dhe gjermanët

Shqipëria një destinacion i kërkuar për turizëm u konfirmua edhe në muajin shtator, ku sipas Institutit të Statistikave ...

Buxheti 2024; 7.2 miliardë lekë mbështetje e drejtpërdrejtë për fermerët

Buxheti i Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural për vitin 2024 mbështet ndërtimin e një të ardhme të qëndrueshme ...

Nga 1 janari zero TVSH në import për bletët dhe insektet që zëvendësojnë pesticidet

Nga janari i vitit që vjen përjashtohen nga tatimi mbi vlerën e shtuar në import kafshët e racës së pastër për riprodhim...

Të ardhurat nga akciza 48.1 miliardë lekë gjatë 10-mujorit

Të ardhurat nga akciza gjatë periudhës janar-tetor u realizuan në masën 48.1 miliardë lekë. Sipas raportit mbi tregue...

“Elite-AE” në Bërxullë prej 30 vitesh kultivon erëza në sera për eksport

Objektivi strategjik i Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural është garantimi i rritjes së sasisë dhe cilësisë së ...

Përfundojnë 80% e punimeve në lotin 2 të Unazës Verilindore në Paskuqan

Punimet po vijojnë në Lotin 2 të Unazës Verilindore në Paskuqan, pjesë e Unazës së madhe të Tiranës, ku realizimi fizik ...

Lidhja hekurudhore Durrës-Prishtinë, shpallet fituesi që harton projektidenë

Dy kompani janë shpallur fituese për të bërë studimin e fizibilitetit dhe projektin për ndërtimin e hekurudhës Durrës-Pr...

Tuneli i Llogarasë i hapur i gjithi, po bëhet betonimi final

Në këtë tunel po bëhet betonimi final që ka arritur në 70% të të gjithë gjatësisë së tunelit. Gjithashtu është hapur ...

Pr/buxheti 2024 siguron mirëmbajtje për 3606 km rrugë

Për vitin 2024 janë planifikuar 2.99 miliardë lekë për shpenzime korrente, ku pjesën më të madhe e zë fondi për mirëmbaj...

Konsumi privat u rrit me 4% në 3-mujorin e dytë të 2023

Në 3-mujorin e dytë të këtij viti, konsumi privat u rrit me ritëm më të përshpejtuar se tremujori më parë, bëri të ditur...

Investimet e brendshme për transportin rrugor

Shpenzimet kapitale për vitin 2024 llogariten 55.8 miliardë lekë, nga të cilat 27.6 miliardë lekë janë financim i brends...

Mbështetja nga IPARD, ferma me mandarina në Konispol, furnizon tregun vendas dhe të huaj

Incentivat e mbështetjes së qeverisë dhe puna mbresëlënëse e fermerëve në pemëtoret me agrume në skajin jugor të vendit,...

Parku i bletëve me 126 koshere në Gjirokastër me mbështetjen e AZHBR-së

Kastriot Nana është një ndër përfituesit e masës për mbarështimin e bletarisë, në Skemën Kombëtare të Mbështetjes 2023, ...

Tuneli i Llogarasë, gati në qershor 2024

Projektet në infrastrukturë janë prioritet kryesor i qeverisë, dhe njç nga veprat e rëndësishme, tuneli i Llogarasë në q...

Bujqësisë do t’i shtohen 2 mijë punonjës në 3 vjet

Qeveria synon përmes politikave që do të ndiqen në tre vitet në vijim, të rrisë numrin e të punësuarve në bujqësi me 2 m...

Banorët po kthejnë shtëpitë në bujtina të agroturizmit

Zona e Këlcyrës, me resurse të pasura në prodhimin bujqësor dhe blegtoral dhe klimën e favorshme, po tërheq banorët në z...

INSTAT: Inflacioni zbret në 3.8 % në tetor

Inflacioni, i cili mat ndryshimin vjetor të çmimit të mallrave, po vijon rënien duke arritur kështu nivelin më të ulët q...

Mbështetja nga IPARD, ferma në Fier serra me teknologji të avancuar

Prodhimi vendas i rrushit, tashmë edhe në serra, po dominon gjithnjë e më tepër, jo vetëm në furnizimin e tregut vendas,...

270 të rinj aplikojnë për poste elektricistësh në 12 rajonet e vendit

Me qindra të rinj nga e gjithë Shqipëria kanë paraqitur interes të punojnë pranë grupit OSHEE në pozicionin elektricist ...

51 milionë lekë për ndërtimin e rrugës lidhëse Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës – autostrada Fier-Vlo...

Në projektbuxhetin për vitin 2024 planifikohen 51 milionë lekë për ndërtimin e rrugës lidhëse Aeroporti Ndërkombëtar të ...

Nga rruga Milot-Morinë te zgjerimi i Elbasan-Qafë Thanës, projektet kryesore që mbështeten nga buxhe...

Investimet publike për vitin 2024 janë planifikuar në masën 5.3% e Prodhimit të Brendshëm Bruto ose 128.5 miliardë lekë,...

Pr/buxheti 2024: Rritja e pagave nis nga 1 korriku, fondi 119.7 miliardë lekë

Shpenzimet e personelit për vitin 2024, reflektojnë koston aktuale të Administratës Publike, si dhe politikën e re të rr...

“Agritourism Tours”, ofertë të specializuar turistike për zhvillimin ekonomik të zonave rurale

Agroturizmi luan një rol vendimtar në ruajtjen e vlerave, kulturës dhe traditave të një kombi dhe investimet në këtë sek...

Projektbuxheti 2024, 2.5 miliardë lekë investime për ujitjen dhe kullimin

Projektbuxheti i vitit 2024 adreson një fond mbi 2.5 miliardë lekë, ose 12% më shumë se viti 2023, në investime për sekt...

Treguesi i Ndjesisë Ekonomike, BSH: Besimi i konsumatorëve u rrit në tetor

Banka e Shqipërisë publikoi raportin mbi Treguesin e Ndjesisë Ekonomike, i cili shënoi nivelin 110.9 në muajin tetor duk...

Qeveria miraton marrëveshjen me Moldavinë për njohjen e lejes së drejtimit

Shqipëria dhe Moldavia angazhohen për njohjen reciproke të lejeve të drejtimit. Këshilli i Ministrave miratoi të mërk...

Merr formë Sheshi i Çerçizit

Projektet transformuese urbane po vijojnë edhe në Gjirokastër, qytetin e rilindur të UNESCO-s, ku kantiere të hapura në ...

INSTAT: Gati 2.5 milionë pasagjerë përmes Rinasit

Në tremujorin e tretë të këtij viti, kanë udhëtuar me linja ajrore 2.476.244 pasagjerë. Instituti i Statistikave (INS...

Një Platformë e Re Digjitale Transformon Artizanet

Një Platformë e Re Digjitale Transformon Artizanet: Fuqizimi Ekonomik dhe Bashkëpunimi Kulturor në Grupet e Margjinalizu...

Ura e Bilçës investim strategjik, zgjeron paketën turistike në Berat

Në Berat ka nisur puna për ndërtimin e urës së Bilçës, një nga investimet strategjike më të rëndësishme në këtë qytet. ...

Eksportet drejt Kosovës rritje me 12 %

Eksportet drejt Kosovës shënuan rritje me 12 % gjatë 9-mujorit të këtij viti, ndërsa importet ranë me rreth 3.2 miliardë...

MFE: Të ardhurat nga tatimi mbi fitimin 11 miliardë lekë më të larta se në 2022-shin

Të ardhurat e mbledhura në buxhetin e shtetit nga tatimi mbi fitimin u realizuan në masën 44.9 miliardë lekë. Ministr...

“Në fshat 2” nis zbatimin në katër fshatra

Projekti novator NëFshat2 ka nisur zbatimin në fshatrat e bukura të Zogaj, Rabdisht, Boboshticë dhe Nepravishtë. Proj...

Ujitje-kullimi në bujqësi; Përmbyllen dy investime në mbështetje të fermerëve në Fier

Po vijon puna për përmirësimin e infrastrukturës së ujitje-kullimit, në mbështetje të fermerëve për sezonin e ri të prod...

Ekonomia ecuri pozitive, të ardhurat rritje me 51 miliardë lekë

Të ardhurat e mbledhura në buxhetin e shtetit gjatë 9-mujorit të këtij viti rezultojnë 477.25 miliardë lekë. Ekonomia...

Central fotovoltaik me kapacitet 10 MW në zonën e Jagodinës, Elbasan

Këshilli i Ministrave miratoi vendimin për ndërtimin e centralit gjenerues të energjisë elektrike fotovoltaike dhe vepra...

Qafë Dushk – Sevaster, ARRSH: Në km 8.5 përfundojnë punimet për shkarjen e rrugës

Autoriteti Rrugor Shqiptar (ARRSH) njoftoi se në aksin rrugor Qafë Dushk – Sevaster km 8.5 kanë përfunduar punimet për s...

Ermiri në Libofshë, kultivon në serra rrushin për tavolinë dhe 70% të prodhimit të tij e çon për eks...

Prodhimi vendas i rrushit, tashmë edhe në serra, po dominon gjithnjë e më tepër jo vetëm në furnizimin e tregut vendas, ...

INSTAT: Netëqëndrimet e turistëve të huaj, 56% më shumë në gusht

Muaji gusht ka shënuar një tjetër ecuri pozitive të sektorin e turizmit përsa i takon numrit të vizitorëve dhe netëqëndr...

Eksportet bujqësore rritje me 14.2 %, gjatë 9-mujorit

Eksportet bujqësore shënuan rritje me 14.2 %, gjatë 9-mujorit të këtij viti krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti...

Shkodra përfiton rreth 50 milionë lekë për ndriçimin me teknologjinë LED të 11 rrugëve kryesore

Bashkia e Shkodrës është një nga 4 bashkitë pilot përfituese të projektit “Bashki me shfrytëzim inteligjent energjie”, f...

Investimet në bujqësi, 11 milionë euro për ujitjen dhe kullimin

Investimet në infrastrukturën e ujitjes dhe kullimit në sektorin e bujqësisë, përfshijnë mbi 42 objekte në shkallë vendi...

ARRSH, punime mirëmbajtjeje në të gjitha akset kombëtare

Autoriteti Rrugor Shqiptar bën të ditur se po vazhdon puna për mirëmbajtjen rutinë në të gjitha akset kombëtare, për të ...

Skema Kombëtare, rreth 62% e aplikimeve për subvencione në blegtori

62 % e fermerëve në 12 qarqet e vendit aplikuan në Skemën Kombëtare të Mbështetjes për Bujqësinë 2023, për të përfituar ...

Rruga e Dukagjinit lehtëson qarkullimin dhe nxit turizmin

Banorët e Dukagjinit do të kenë së shpejti një rrugë të rehabilituar, e cila do të ndikojë për zhvillimin ekonomik dhe t...

Porti i Durrësit, java nis me përpunimin e 14 210 tonë mallrave

Në kalatat e Portit të Durrësit po përpunohen 8 anije tregtare, me rreth 14 210 tonë mallra të ndryshme dhe 1 200 njësi ...

DPT: Të ardhurat në buxhet rriten 32.3%, në 8-mujorin 2023

Të ardhurat e arkëtuara nga Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, në 8-mujorin e këtij viti, kanë shënuar rritje domethën...

Produktet autoktone në agroturizëm, ndikim në zhvillimin e qëndrueshëm

Produktet autoktone në agroturizëm, rruga drejt ndërtimit të një sistemi ushqimor të qëndrueshëm në Shqipëri, ishte në f...

Raporti i BSH-së mbi stabilitetin financiar: Konsumi dhe investimet mbështetën rritjen e ekonomisë

Banka e Shqipërisë vlerëson se ekonomia shënoi një rritje me 3.2 % në fund të tremujorit të dytë të vitit, ku ndikimin m...

Banka Botërore ngre parashikimin për rritjen ekonomike të Shqipërisë në 3.6%

Banka Botërore ka rishikuar në rritje me 0.8% pritshmëritë për rritjen ekonomike të Shqipërisë në vitin 2023, duke proje...

DPSHTRR: 1 200 mjete elektrike u regjistruan 7 muajt e fundit

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor informoi sot se, gjatë periudhës janar-shtator 2023, janë re...
25,582FansaPëlqeje
450NdjekësitNdjek
37NdjekësitNdjek